Risgrynsgröt i ugnen

Jag älskar risgrynsgröt, speciellt i juletider. Något jag däremot inte älskar är att hemgjord gröt alltid bränns de sista minutrarna TROTS evigt rörande.

Men färdigköpt är ju inte lika god som egengjord!

Lösningen? RISGRYNSGRÖT I UGN! 🔥
Inget rörande och inget fastbränt. Lägg alla ingredienser i en form, ställ alarm på mobilen och glöm gröten tills den är klar. I detta recept behöver gröten inte kokas på spisen innan alls och det här är den godaste tomtegröten jag någonsin ätit. 🙏

DU BEHÖVER: (för ca 6 pers, gör gärna dubbel sats!)
• Eko mjölk, 2 liter
• Eko grötris, 4 dl
• Eko smör, 3-4 msk
• Eko vaniljpulver, 1 tsk
• Eko ceylonkanel, 1 tsk (eller 2 kanelstänger)
• Salt, 1 tsk
• Ev. en mandel för ”mandeln i gröten” 💫

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll alla ingredienser i en ugnsfast form, blanda och ställ in i mitten av ugnen.
3. Vänta 1.5 timme och rör om. (Det tunna ”täcket” på toppen kan tas bort men är ej nödvändigt - det är gott.) Använd ugnssäkert lock om du vill slippa täcket.
4. Klart! ✨