Snabba pepparkakor med ingefära och citronzest

De här är mina absoluta favoritpepparkakor! 😍 Varje jul under min uppväxt fanns de hemma hos min farfar och hans fru och receptet kommer därifrån. ❤️
Egentligen ska man ha en skållad mandel på varje kaka också men jag glömde köpa det. 😅

En fördel med detta recept (utöver den fantastiska smaken!) är att degen inte behöver vila mer än någon timme. Man kan alltså göra pepparkakor från grunden men då äta dem samma dag! Det är också ett perfekt alternativ om man inte har tid eller ork till att kavla/forma vanliga pepparkakor.

DU BEHÖVER: (En kakburk pepparkakor)
• Eko sirap, 1 dl
• Vatten, 1/2 dl
• Eko smör, 150 gram
• Bikarbonat, 1/2 msk
• Eko torkad ingefära, 1 msk
• Eko citronzest från 1/2 sköljd citron
• Eko farinsocker, 1 dl
• Eko strösocker, 1 dl
• Eko vetemjöl, 6 dl
• Ev. skållad mandel, en till varje kaka

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp sirap och vatten.
2. Ställ kastrullen åt sidan och lägg ner smöret. Låt smöret smälta och låt blandningen svalna.
3. Rör ner bikarbonat och kryddor och blanda.
4. Häll mjölet i en bunke och häll över sirapsblandningen. Arbeta ihop en deg.
5. Forma en korv och lägg den på en tallrik i frysen i någon timme eller några timmar i kylskåpet.
6. Skär upp degkorven i tunna skivor och lägg på smörad plåt/plåt med bakplåtspapper. Tryck ev. ner en skållad mandel per pepparkaka.
7. Sätt ugnen på 175 grader (160 varmluftugn) och grädda pepparkakorna ca 8-10 minuter.
8. Klart! ✨

Enligt mitt recepturklipp kallas de amerikanska pepparkakor och är alltså utan nejlika, kanel och kardemumma.