Odla billiga groddar i mjölkförpackningen

Att odla alfalfagroddar är mitt absolut bästa tips för att minska matkostnaderna! 💰✨

Det är extremt billigt, gott, näringsrikt, närproducerat och ROLIGT och kan göras året om. Bäst av allt är att det bara tar några dagar innan man får skörda! 😍

Groddarna i videon kostade mig ca 5 kronor och de räcker till många måltider eftersom de ligger så kompakt i förpackningen.

Ät groddarna till alla typer av maträtter, på mackan, i sallad, på hamburgare etc. För grytor och smoothies går det bra att frysa in groddarna! 🌱

DU BEHÖVER:
• Eko alfalfafrön, 2 msk
• En ren mjölkförpackning

GÖR SÅ HÄR:
1. Skölj fröna med varmt vatten i 30 sekunder, därefter kallt vatten. Blötlägg fröna över natten. (Då får du skörda snabbare!)
2. Skär hål i botten och längst kanterna på mjölkkartongen med en kniv så överflödigt vatten kan rinna ut. (Skär gärna lite längre ner längst kanterna än jag gjorde i videon.)
3. Häll ner fröna i mjölkförpackningen.
4. Lägg mjölkförpackningen på exempelvis en brödform där överflödigt vatten kan droppa ut och ställ in i mörkt skåp.
5. Vattna (skölj) morgon och kväll i runt 4 dagar.
6. Skär upp ett lock på ovansidorna av kartongerna.
7. Klart! 🌱

Förvara groddarna i kylskåp i en matlåda med lite hushållspapper i botten.

Att grodda är en perfekt aktivitet för barn och otåliga vuxna (🙋‍♀️) eftersom det är så enkelt och går snabbt som ett trolleri! 🌱✨

Det finns många frön man kan grodda men alfalfa är min favorit (även barnens favorit).

Om man vill grodda regelbundet rekommenderar jag att införskaffa en groddburk så blir det ännu smidigare.