Lenas spaghettisås

När jag var liten hade jag en favoriträtt i skolan som hette Lenas spaghettisås. Jag har saknat den sedan dess och trodde ALDRIG jag skulle få reda på hur man gör den. Jag var ju säker på att Lena var en av skolans mattanter, och att det var hennes recept?!

Men så prövade jag av en slump att googla. Så visar det sig att det är ett ganska välkänt recept från boken ”Nya Annas mat” från 90-talet. 😂 Jag har alltså gått miste om denna maträtt i nästan 20 år i onödan?!

Men nu kan jag äntligen avnjuta denna maträtt igen! Billig som tusan och otroligt god. Med en svenskodlad huvudingrediens dessutom! 🥕🇸🇪
Kanske inte den vackraste men absolut en av de godaste. 🙌


DU BEHÖVER: (storkok, ca 8-10 portioner)
• Eko gul lök, 3 st
• Eko olivolja, 2 msk
• Eko morötter, 1 kg
• Eko tomatpuré, 3 msk
• Eko krossade tomater, 2 förpackningar
• Eko grönsaksbuljong, 2 tärningar
• Vatten, 0.5-1 (tom) förpackning krossade tomater
• Eko oregano, 2 tsk
• Eko creme fraiche/växtbaserat alternativ, 1 förpackning
• Eko örtsalt och peppar
• Eko spaghetti

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka spaghettin enligt anvisningar.
2. Fräs den hackade löken i olivoljan.
3. Tillsätt tomatpuré, rivna morötter, krossade tomater, buljongtärningar, vatten och oregano. Låt koka under lock i 30 min.
4. Tillsätt creme fraiche, örtsalt och peppar och låt koka upp.
5. Servera såsen med spaghettin.
6. Klart! ✨

Såsen passar även perfekt som fyllning i lasange.

Hoppas ni kommer tycka om denna maträtt lika mycket som jag! 😋