Drömmigaste vegoglassen!

Ni MÅSTE testa denna glass. 😱😍 Jag har fått en miljon DM med förfrågningar om recept efter storyn på Instagram (@ekotipset) på hur jag gjorde den och jag förstår det!

vegansk chokladglass ekotipset

För detta är faktiskt helt SJUKT! Jag körde på känsla och hade ingen aning om det skulle bli flipp eller flopp men den blev perfektion. 🙌

Så här kommer receptet på världens godaste glass, som är 100% ekologisk, vegansk och utan tillsatt socker.

ekotipset glass

DU BEHÖVER:

Till glassen:
• Eko kokosmjölk, 400g
• Eko cashewnötter, 1 dl
• Eko kakao, 1/2 dl
• Eko dadlar, 10 st
• Eko vaniljpulver, 1 tsk
• Glassformar, 4-6 st (jag använde glassformar i silikon från Panduro, verkar vara slut för tillfället online men kanske finns i fysisk butik?)

Till chokladdopp: (blir massa över till chokladpraliner 🍫)
• Eko dadlar, 7 st
• Eko kakaosmör, 250g
• Eko kakao, 1 dl
• Eko kardemumma (kan bytas till vaniljpulver), 2 tsk
• Eko kokosolja, 1 msk

Topping:
• Hackade cashewnötter
• Quinoapuffar

GÖR SÅ HÄR:

1. Mixa alla glassingredienser och häll ner i glassformarna.
2. Ställ i frysen 6-8 timmar.
3. Smält kakaosmöret i vattenbad samtidigt som du mixar dadlarna till chokladdoppet och kokosoljan så slätt det går.
4. Ställ fram två koppar där du häller upp kakaosmöret, lika mycket i varje kopp.
5. Häll ner kakao i ena koppen för mörk choklad och kardemumma eller vaniljpulver i den andra för vit choklad.
6. Mixa med stavmixer i kopparna för att få dadlarna så utblandade med chokladen som möjligt.
7. Ta fram glassen och gör chokladdoppen genom att snabbt doppa glassen i kopparna.
8. Doppa sedan snabbt ner glassen i fat med nötkross/quinoapuffar och strössla på innan chokladen stelnar. Doppa flera lager om du har lust!
9. Klart! 💫

vegansk sockerfri glass
vegoglass kokosmjölk

För mig som gjorde 4 glassar blev det glass över som jag la i en mindre matlåda i frysen. Den smälta chokladen + topping hällde jag i en iskubsform vilket blev massa ljuvliga chokladpraliner. 🤤

veganska chokladpraliner

För den som har svårt för kokos i glass kan jag säga att kokossmaken inte är särskilt påträngande. Den är mer gräddig! 🍦

PS. För den som vill se hela storyn på hur jag steg för steg gjorde så finns den fastnålad i mina ”höjdpunkter” på Instagram i profilen 👉 www.instagram.com/ekotipset 

hemgjord choklad