Drömväska från Gårdendal

• I samarbete med Gårdendal •

gårdendal ekotipset

Jag har länge sökt efter en ekologisk, snygg och praktisk väska som inte är tillverkad av plast och som min laptop får plats i, men inte riktigt hittat vad jag söker. Blev därför väldigt glad när jag upptäckte Gårdendal! Ännu gladare blev jag att de nappade på min förfrågan om ett samarbete. För Gårdendals väskor behöver fler få möjlighet att upptäcka!

Gårdendal producerar exklusiva väskor av svenskt vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri i norra Uppland. Garvningsprocessen hos Tärnsjö garveri är helt ekologisk och sker med bland annat barkextrakt och salt. Resultatet blir ett hållbart och giftfritt läder helt utan krom. Tillverkningen av Gårdendals väskor är etisk och sker för hand i Gårdendals egen väskateljé i Transylvanien.

Gårdendals väskor från Casual-kollektionen finns i olika modeller och färger och nytt för i år är Business-kollektionen. Gårdendal producerar även snygga fodral för plattor som går att beställa tillsammans med väskorna. 

Min väska som jag har på bilden heter Shopper Medium och rymmer en 13" laptop, det nödvändigaste som plånbok, telefon och nycklar samt lite till. Att få plats med även halsduk, handskar och någon mapp är inga problem.

Till väskan medföljde en box (med sidenband, rosett och allt!), en tygväska för förvaring av väskan under perioder den inte används och en skyddskräm för läder från Tärnsjö garveri.

Till väskan medföljde en box (med sidenband, rosett och allt!), en tygväska för förvaring av väskan under perioder den inte används och en skyddskräm för läder från Tärnsjö garveri.

Även om väskan inte är full till bredden så är väskan är väldigt stabil och säckar inte ihop som många andra väskor tenderar att göra. Den har små metallpluppar för att skydda undersidan av väskan när den ställs ner på golvet eller marken. Insidan är av mjukaste mocka. Innuti väskan finns två innerfack, ett fack med dragkedja och ett fack utan. 

gårdendal

Man känner direkt att det här är en väska av extremt hög kvalitet som har möjlighet att hålla i generationer!

gårdendal shopper

Modellen Shopper finns även i storleken Large som rymmer en 15" laptop. Båda väskorna finns i 5 olika färger.

gårdendal shopper medium

Gårdendals väskor sys på beställning och leveranstiden är därför ca 4-6 veckor. Priset för Shopper Medium är 540 € (ca 5.315 SEK) med fri frakt. En investering som i längden inte blir så dyr, när man ser till hållbarheten.

Jag vet dock att det för många känns som en ganska saftig summa för en väska och är därför glad att kunna erbjuda en rabattkod till er! Rabattkoden EKOTIPSET10 ger 10% rabatt på ett köp hos Gårdendal och gäller fram till sista februari.

Dragkedja och metalldelar är från Italien.

Dragkedja och metalldelar är från Italien.

Mjuk mocka på insidan av väskan.

Mjuk mocka på insidan av väskan.

Jag hoppas ni kommer tycka om Gårdendals väskor lika mycket som jag!