Naturliga solkrämer från Alga Maris

I samarbete med Happy Food Store

alga maris lätt tonad spf 30

Varje år hamnar runt 10.000 ton solkräm i havet som påverkar vattenmiljön negativt. Förra året förbjöd Hawaii försäljningen av solkräm med de två kemiska substanserna oxybenzone och octinoxate då dessa tar död på korallrev och skadar andra vattenlevande djur. ☠️

När det gäller solkräm finns det två kategorier. De kemiska som går in i huden och kan vara hormonstörande och är miljöförstörande. Samt de fysikaliska som fastnar hudens yta och reflekterar solstrålarna. De fysikaliska lämnar ofta en vit hinna på huden.

Jag har nu hårdtestat Alga Maris fysikaliska solkrämer under hela soliga april och mina favoriter är den lätt tonade solkrämen för ansiktet (SPF 30) och solskyddsprayen för kroppen (SPF 30). 

alga maris solskyddskräm

Ansiktskrämen är lätt att applicera och jämnar ut hudtonen som en BB-cream. Den ger ett fint glow, utan att på något sätt bli fet, klibbig eller vit. Krämen doftar gott och milt, lite ”bärigt”. 

Solskyddsprayen är tunnflytande och väldigt lättapplicerad. Det är bara att spraya i handen eller direkt på kroppen och smörja ut. Denna spray är svagt vitfärgad men lämnar min hud knappt märkbart ljusare. Doftar ljuvligt av kokos!

Mina barn avskyr solkrämer och pga de haft vattkoppor har jag inte hunnit prova barnkrämen mer än enstaka gånger. Men då med kommentaren ”oj den var inte jobbig”. Ett riktigt bra betyg! Barnkrämen hittar du här i 50 ml och här i 100 ml.

ekologisk solkräm för barn

Alla Alga Maris solskyddsprodukter är Ecocert-certifierade, vattenresistenta och skyddar mot både UVA och UVB-strålar. De innehåller inte nanopartiklar och finns både med och utan doft. Barnkrämerna är doftfria. Produkterna innehåller pantenterade Alga-gorria, en antioxidant från röd alg som neutraliserar fria radikaler och skyddar mot hudskador orsakade av solstrålar.

Kom ihåg att det bästa solskyddet är skyddande kläder! Undvik solkrämer med kemiska filter och ordet ”nano” i innehållsförteckningen då det är osäkert hur nanopartiklar i solkräm påverkar oss.

Happy Food Store har just nu kampanj på Alga Maris, både online och i sin fysiska butik på Sveavägen 22 i Stockholm (Hötorget).