Därför ska du välja Ceylonkanel istället för vanlig kanel!

I samarbete med Happy Food Store

ekologisk ceylonkanel

Många av er använder säkert mycket kanel just nu. Till pepparkakorna, gröten och till glöggen.

Men visste ni att den vanligaste kanelen hos livsmedelskedjorna kan vara skadlig i höga doser? Den innehåller nämligen kumarin som vid högt och långvarigt intag kan skada levern.

Kassiakanel (Cinnamomum cassia) innehåller ca 3000 milligram kumarin per kilo, medan motsvarande siffror för Ceylonkanel (Cinnamomum zeylanicum) är ca 17 milligram.

Välj därför hellre Ceylonkanel (även kallad äkta kanel) istället för kassiakanel, särskilt om ni använder kanel ofta. Livsmedelsverket rekommenderar att man inte äter mer än en tesked kassiakanel om dagen. En 4-åring bör inte äta mer än ca 1/3 tsk om dagen.

Jag tar det säkra före det osäkra och använder alltid bara Ceylonkanel. Tycker den dessutom är mycket godare! Den smakar mer sött och påminner lite om det gamla tuggummit Jenka.  Dessutom är den rik på antioxidanter, folat, betain, K-vitamin samt kalium, kalcium, mangan och järn. 

Hos Happy Food Store finns storpack (400 g) av prisvärd ekologisk Ceylonkanel att beställa online som är supergod! Just nu till kampanjpris 149 kr (ord. pris 199 kr). Ceylonkanelen finns även i Happy Food Store-butiken i Stockholm på Sveavägen 22 (tunnelbana Hötorget).

ceylonkanel foodin
ekologisk kanel