ekotipset

View Original

Vegansk och ekologisk chokladpudding med chiafrön!

Alltså TACK till den av er som tipsade mig om att tillsätta chiafrön i mitt glassrecept för magiskt god chokladpudding!  Den blev så sjukt GOD!!

Vill gärna credda men kan inte minnas vem som skrev det. 

Hur som helst, ni borde testa! Tänker att jag kommer få upp mina sömntutor till barn i tid imorgon bitti om de vet att de ska få chokladpudding till frukost.  Tillräckligt nyttig för att det ska kännas som en vettig frukost!  Och tillräckligt GOD för att fungera lika bra som efterrätt. 

DU BEHÖVER: (ca 4 portioner)

• Eko kokosmjölk eller kokosgrädde, 400 ml

• Eko cashewnötter, 1 dl

• Eko kakao, 1/2 dl

• Eko dadlar, 10 st

• Eko vaniljpulver, 1 tsk

• Eko chiafrön, 7 tsk

• Ev topping av frukt eller bär, frysta jordgubbar passade perfekt 

GÖR SÅ HÄR:

1. Mixa allt utom chiafrön och jordgubbar.

2. Häll i chiafrön och blanda med en sked.

3. Häll upp smeten i små burkar eller matlådor och ställ dem i kylen några timmar eller över natten.

4. Toppa med eventuell frukt/bär.

5. Klart! 

Chokladpuddingen håller minst några dagar i kylskåp. Perfekt att preppa veckans frukostar på en gång!  Ev. rester blir drömmig glass.

Kolla mina höjdpunkter på Instagram om ni vill se hur jag gjorde!