Använd menskopp och spara pengar och avfall!

• I samarbete med OrganiCup

organicup menskopp ekotipset rabattkod

OrganiCup menskopp är tillverkad av giftfritt 100% medicinskt silikon. Menskoppen kan fyllas med 3 gånger mer vätska än än binda eller tampong. Därför kan det räcka med att tömma menskoppen endast morgon och kväll!

Spara pengar och avfall
En genomsnittlig kvinna använder 11.000 tamponger eller bindor under en livstid. Jämför detta med en OrganiCup som kan användas i upp till 10 år.

Hur gör man?

Införande av menskopp:

  1. Koka koppen i 5 min. Detta ska göras inför varje menstruationsperiod, eller när du använder din menskopp för första gången.

  2. Tvätta händerna före hantering av koppen.

  3. Vik ihop koppen enligt filmen nedan.

  4. För in den vikta koppen.

  5. Koppen kan ibland börja vecklas ut innan den är helt på plats men fortsätt ändå tills piggen inte längre sticker ut. (En del kan behöva korta av piggen.) Se till att menskoppen vecklats ut ordentligt för att undvika läckage.

Så viker du din menskopp!

Så viker du din menskopp!

Menskoppen kan sitta inne i upp till 12 timmar

Uttagande av menskopp:

  1. När koppen ska tömmas tvättar du händerna och tar tag i piggen. Dra försiktigt samtidigt som du hjälper till med magmusklerna. Tryck lite försiktigt omkring botten på koppen för att lossa vakumet, sen kan du ta ut koppen.

  2. Häll ut innehållet i toaletten och skölj av koppen (glöm inte hålen) och sätt in menskoppen igen. Om du inte har tillgång till rent vatten kan du torka av koppen med papper eller OrganiCups parfymfria servetter OrganiWipes i ekologisk bomull som är speciellt anpassade för rengöring av menskoppar.

Vilken storlek?
OrganiCup finns i två storlekar: A som är anpassade för personer som inte fött barn vaginalt och storleken B för de som fött barn vaginalt. 

Ett råd brukar vara att ge menskoppen lite tid. Om man känner sig osäker kan kan man komplettera med en binda i början. Vissa vill öva under perioden de inte har mens. Vissa tycker det underlättar att använda en vattenbaserad (INTE silikonbaserad!) gel. Det finns massor av tips på nätet för den som tycker att det här med menskopp känns svårt.

Om du ändå inte är nöjd?
Är du inte nöjd efter 90 dagar så får du pengarna tillbaka! 

PS. Denna vecka får du fri frakt när du beställer din menskopp från Organicup.com! Ange rabattkoden EKOTIPSET vid din beställning.