Svanenmärkta jeans i ekologisk bomull från Cubus

 

• Reklaminlägg för Cubus •

Nu i veckan läste jag Ekomorsans blogginlägg om hållbarhet och begär ang. problemet med ekologiska vuxenkläder och håller verkligen med. När det gäller barnkläder är det nyproducerade utbudet rätt stort och lättillgängligt, speciellt nu när det finns GOTS-märkt hos Kappahl och Lindex.

Men det ekologiska utbudet för vuxna känns extremt litet och tråkigt?! Linnen, underkläder och möjligtvis mjukiskläder är på sin höjd vad man kan få tag på. Men sen tar det i princip stopp! Och second hand är inte alltid helt enkelt..

Blev därför väldigt glad när jag i våras upptäckte att Cubus lanserat Svanenmärkta jeans i 91% ekologisk bomull!

"Alla delar av byxorna kontrolleras och godkänns av Svanen – tyg, knappar och dragkedja. Bomullen i de Svanenmärkta jeansen är ekologisk, alla kemikalier som används för att tvätta, färga och spinna tyget har genomgått noggranna kontroller innan de får användas. Fabriken som tillverkar byxorna ligger i Turkiet och självklart ställer Svanen krav på att den erbjuder goda arbetsförhållanden för de som tillverkar jeansen." Källa: Svanen

Svanenmärkta kläder innebär:

  • Trygga arbetsförhållanden för de som tillverkar jeansen

  • Tuffa krav på kemikalier

  • God kvalitet och färghållbarhet på kläderna

  • Viss andel ekologisk bomull 

När jag nu såg att Cubus har 25% rabatt på jeansen bestämde jag mig för att äntligen slå till på ett par. Och jag är supernöjd! Jeansen är riktigt snygga, bekväma och dessutom prisvärda. 👏

 Mörkblå "High Waist Hannah"

Mörkblå "High Waist Hannah"

Det är Cubus populära ”High Waist Hannah” som finns som Svanenmärkta i 3 olika färger och modeller. Alla har hög midja och smala ben. De mörkblå och ljusblå jeansen har en normal benlängd medan den den mellanblå modellen har ”cropped” i benslut med en liten slits. Min uppfattning är att byxorna är normala i storlek.

Klicka HÄR för att komma till den mörkblå modellen, HÄR för att komma till den ljusblå modellen och HÄR för att komma till den mellanblå modellen. (Annonslänkar) Rabatten på 25% gäller t.o.m. 8 oktober -17. 

 Ljusblå "High Waist Hannah"

Ljusblå "High Waist Hannah"

 Mellanblå "High Waist Hannah"

Mellanblå "High Waist Hannah"

PS. Visste ni att det finns en podd som handlar om ekologiskt mode? Ecofashionista handlar om hållbart mode och det är Ekomorsan och Hemma hos Kikan som står bakom podden. Du hittar den i din poddapp eller HÄR.

Var köper ni era kläder? Köper ni nytt eller begagnat eller både och?